مراسم اختتامیه مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد
دانشگاه امیرکبیر از ابتدای سال ۱۴۰۳، مسابقهای را در حوزه هوش مصنوعی و در راستای بهبود رابطه دانشگاه و صنعت برگزار کرد که در روز ۷ آذر برگزیدگان این مسابقه توسط هیئت داوران تعیین و جوایز ارزشمندی اهدا شد.
مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر (AAIC) که یکی از قدیمیترین رویدادهای حوزه هوش مصنوعی در ایران است، از سال ۱۳۹۱ بهصورت سالانه برگزار شده است. در آخرین دوره این مسابقه که امسال برگزار شده، اساتید و مدیران دانشگاه امیرکبیر تلاش کردهاند که این مسابقه را با مشارکت کسبوکارهای فعال در صنایع گوناگون و در راستای ارائه راهکارهای عملی برگزار کنند.
دکتر رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، در سخنرانی خود ضمن اشاره به این موضوع که دانشکده کامپیوتر امیرکبیر اولین مرکز هوش مصنوعی در ایران بوده است، اظهار داشتند که تاکنون پژوهشگاهها و سازمانهای بسیاری تفاهمنامه همکاری در زمینه AI با این دانشگاه امضا کردهاند.
در ادامه مراسم اختتامیه، دکتر صفابخش، رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر، خاطر نشان کرد که این مسابقات تا به حال برای ۸ دوره و با اجرای ۵۰ مسابقه برگزار شده است و شرکتکنندگان آن تاکنون شامل ۱۰۰۰ تیم و ۱۵۰۰ شرکتکننده میشوند. دکتر صفابخش انگیزه اصلی مدیران این دانشکده برای برگزاری مسابقه هوش مصنوعی را حل مشکلات صنایع توسط دانشجویان بر مبنای تکنولوژی هوش مصنوعی دانست.
شایان ذکر است که برای برگزاری این مسابقه، ۵ چالش در صنایع گوناگون و بر اساس نیازمندیهای کسبوکارهای فعال در این صنایع تعریف شد. اسامی کسبوکارها و چالشهای تعریف شده توسط هر یک از آنها بهصورت زیر است:
- گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات شاتل: وفاداری مشتریان
- کارگزاری پیشرو: پیشبینی سهام
- شرکت خدمات انفورماتیک نوین کیش: دستیار هوشمند مالی
- بیمه سامان: کارشناس برتر
۵۵ تیم برای حضور در این مسابقه اعلام آمادگی کرده بودند که از میان آنها ۳۰ تیم برای شرکت در مسابقه تایید شدند.
محمدحسین فلسفی، مدیر فناوری اطلاعات گروه شاتل بهعنوان یکی از حامیان برگزاری این دوره از مسابقات هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر، یادآور شد شاتل همواره تلاش کرده که یک کسبوکار پیشرو در صنعت تلکام باشد و از این رو، ارتباط بلندمدت با این دانشگاه را بخشی از استراتژی توسعه خود قرار داده است.
ایشان با اشاره به اینکه شاتل پروژههای بزرگی مانند دوبله نماوا و هوشمندسازی مرکز تماس ازطریق هوش مصنوعی را هماکنون در دست دارد، تاکید کرد که مدیریت گروه شاتل همواره برای حمایت از ارتباط نزدیک دانش و تجارت مصمم است.
سید عباس سیفالسادات، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه شیراز، یکی از شرکتکنندگان این مسابقه بود که در چالش پیشبینی وفاداری مشتریان شاتل، رتبه اول را کسب کرد. آقای سیفالسادات در مصاحبه با خبرنگار ما ضمن تشکر از حامیان مالی و معنوی این مسابقه، بیان کردند که بهدلیل علاقه به سریهای زمانی، tabular data و مدلهای یادگیری ماشین، تصمیم گرفتند تا در چالشی که شاتل تعریف کرده بود شرکت کنند.